Opinies, Achtergronden, Succes Verhalen en Andere Projecten.

INDEX:

Opinies
Slingers voor iedereen!
Creatief?
Tijdloos = zinloos
Crisis?

Achtergronden
Een blazoen...
Geen verzamelaar
Met figuurzaag en houtlijm
Levende geschiedenis

Succes verhalen
Guatemala
Congo

Andere Projecten
Legio Secunda Augusta
Socci et Hostes
Coronel de la Cochinilla

GUATEMALA
Ondanks dat de wereld veel omvattend is en qua natuur, cultuur en geschiedenis heel veel te bieden heeft, is er voor iedereen wel een plekje op de “bol” die extra speciaal is. Naast dat we het nog steeds erg goed hebben hier in Nederland, is Guatemala voor mij extra bijzonder geworden.

In 2006 ben ik met mij vrouw Joke voor 8 maanden naar Guatemala gegaan. We hebben daar 6 weken Spaans gestudeerd en in verschillende vrijwilligersprojecten gewerkt. Tijdens deze bezigheden hebben we meerdere mensen ontmoet die vrienden zijn geworden. Zij spraken ons aan door de inzet waarmee ze, ondanks de moeilijke omstandigheden in hun land, toch iets van hun leven en hun leefomgeving proberen te maken.

Stichting Guatemala 2007
Om deze reden hebben we hen toen beloofd ons hier hard te maken voor de doelen waarnaar zij naar streven. Om te beginnen gaat het daarbij 'simpelweg' om een goede opleiding voor hun kinderen, zodat zij en hun familie een betere toekomst kunnen krijgen.

Een ander belangrijk doel is het verbeteren van de leefomgeving door het aanleggen van bijvoorbeeld een waterleidingssysteem. Samen met een paar anderen zijn we hier in Nederland een stichting begonnen om de mensen in Guatemala hierbij financieel te helpen.
Het doel dat wij ons voor de waterleiding hadden gesteld is in 2010 gehaald. Ruim 12.000 euro hebben wij hiervoor bijeengekregen.
Hoe wij dat hebben gedaan kom ik u graag persoonlijk vertellen.Home

Home


Succes verhalen

Guatemala

Congo

Andere projecten

Legio Secunda Augusta

Socci et Hostes

Coronel de la Cochinilla