Opinies, Achtergronden, Succes Verhalen en Andere Projecten.

INDEX:

Opinies
Slingers voor iedereen!
Creatief?
Tijdloos = zinloos
Crisis?

Achtergronden
Een blazoen...
Geen verzamelaar
Met figuurzaag en houtlijm
Levende geschiedenis

Succes verhalen
Guatemala
Congo

Andere Projecten
Legio Secunda Augusta
Socci et Hostes
Coronel de la Cochinilla

MET FIGUURZAAG EN HOUTLIJM
Nogmaals neem ik u mee terug naar mijn jeugd. Zoals voor veel andere kinderen vond ik de middeleeuwen altijd leuk om mee bezig te zijn. Helemaal toen bleek dat verre familie van mijn vaders kant uit het pittoreske Heusden kwam en (waarschijnlijk) adellijke wortels in die omgeving heeft liggen.

Heusden heeft ooit een voor mij tot de verbeelding sprekend kasteel gehad, waarin een groot aantal verschillende bouwfasen te herkennen was.
Eén van die bouwperiodes betrof een grote achtkantige donjon die los van het kasteel midden in het water stond.Samen met mijn vader ben ik toen begonnen dit kasteel in het klein na te bouwen, waarbij we waren begonnen met de donjon. Ons kasteel is echter nooit voltooid, maar de herinnering staat nog steeds als een huis…


Ook de fascinatie voor geschiedenis is gebleven. Alleen nu met een grote interesse in de ijzertijd van voor onze jaartelling enerzijds en een interesse in het Spaans/Indiaans koloniale leven in Guatemala van het begin van de achttiende eeuw anderzijds.
Nu blijven dus de middeleeuwen echt in het midden liggen…


Home

Home


Succes verhalen

Guatemala

Congo

Andere projecten

Legio Secunda Augusta

Socci et Hostes

Coronel de la Cochinilla